Att sakna någon
2009-09-30 / 20:50:46 /


Och jag saknar min bästa vän Elmer! Han är så himla cool, han är nog min stora idol (förutom matte). Jag måste hela tiden göra allt som Elmer gör. Vaktar Elmer huset måste jag såklart också göra det, tigger Elmer mat gör jag också det och framför allt kissar Elmer så MÅSTE jag också göra det!


Ny munkis!
2009-09-30 / 20:45:52 / Övrigt

Gammelmatte kom hem med en ny munktröja till mig så snäll som hon är. Dock är den lite för stor så hon ska sy in den. Men den var hur mysig som helst!




Visst ser jag lite tuff ut? Hade ju velat ha en svart med dödskalletryck på ryggen, men hey den här duger ju! Viktigaste är ju att den är skön och att jag trivs i den.


Att göra en pudel
2009-09-30 / 18:26:30 / Övrigt

I USA kan pudlar tävla i en minst udda sak, förvandlingskonst. Det klipps, färgas, sys och klistras tills pudlarna liknar något helt annat än hundar. Allt från pandor till sjörövare och féer. Ja, se själva!


Lika som bär?
2009-09-30 / 15:30:16 / Övrigt

Jag har fått höra att jag ser ut som gråben/Wile E. Coyote. Själv är jag ganska tveksam, fast det kan vara för att jag tycker att gråben är så ful, jag är ju snygg!

Ser ni skillnad?


Tisdag på dagis
2009-09-30 / 11:52:12 / Övrigt


Spanjoren Simba och matte. Simba är helt galen, han blev kastrerad när han var alldeles för ung så han är som en valp trots att han är 3 år gammal.

Världens goaste Gusten, 4 månader gammal Bearded Collie.

Agar, en gammal gubbe (kuperad Dobberman).

Igår var jag med matte på Haga hundcenter, hade inte så mycket att göra, lekte lite med Chica, men sov mestadels på en hög med kläder eller på bordet.


Svampsök
2009-09-28 / 19:33:02 / Övrigt

Idag när jag var ute på en långpromenad med gammelmatte hittade vi helt plötsligt svart trumpetsvamp, så hon plockade för fullt i bajspåsen. Sen när vi kom hem gick vi och matte ut på "svampsök". Matte la ut 8 trumpisar på en äng så fick jag söka upp dem. Var rätt duktig ändå för att vara första försöket. Markerade de första genom att ta dem i munnen och spotta ut dem igen, perfekt ju! Sen kom jag på att de smakade så äckligt så  slutet knuffade jag bara på svampen, sen tittade jag upp på matte för att höra klicket (=GODIS). Hittade 4 av 8. Det var för mörkt så de orkade inte leta upp svamparna och ta in. Så någon lär ju bli rätt förbluffad när de ser trumpisar ligga på en öppen äng, hehe.




...over and out!

Sjukling
2009-09-27 / 18:29:01 / Övrigt


Jag har gått och blivit sjuk. För någon vecka sen lekte jag med Cassie (en Jack russel valp), då var hon förkyld och hade ont i halsen. Och igår på träffen hade Alicia ont i halsen (en annan sobel röd Rysskiy Toy). Nu har jag också gått och blivit sjuk. Känns som att jag har något i halsen som inte gått bort, går runt och frustar och pustar, gammelmatte trodde jag hade fått noskvalster först. Sen så är jag rätt hängig också, orkar inte riktigt leka. Ute är jag alltid igång, men det är en annan femma. Får vara hemma imorgon istället för att följa med matte på Haga hundcenter, blir inge lek med Onni (Spaniel valp) imorgon.

Åh, min matte!
2009-09-27 / 18:21:08 / Övrigt


Åh, matte! *dyrkan i blicken*
Det var en man som kom fram till matte och sa "Man ser verkligen hur mycket han älskar dig!" Lite udda att en främling säger så, men åhhhh, jag älskar verkligen min matte!


Ute på promenix
2009-09-27 / 18:17:34 / Övrigt

Har precis kommit in från en mysig, dock väldigt kort promenad med matte och gammelmatte (mormor).

Ser ut som en tjur med de där hornen (öronen).

Och så uppställningsbild (som vanligt), men hey allt för bloggen, right?


No comments...

Blivit en duktig kille..
2009-09-27 / 16:20:56 / Övrigt


Kan faktiskt slappna av riktigt bra på tåg och buss, så länge jag får en egen plats!

Gissa vad jag ska göra nästa måndag?
2009-09-27 / 13:58:07 / Övrigt


Agilityträning specialiserat för ryssar!
Ska träna med Kennel Ooo och hennes vän i Kista BK nästa måndagskväll. Hur kul som helst ju! Fast jag hoppas att de inte kommer lura i mig att gå på vippbrädan, HATAR vippbrädan! Allt annat är okej, speciellt kul är såklart hoppen och slalom.

Det finns en del fördelar med att vara liten
2009-09-27 / 13:34:14 / Övrigt


En av dem är att man kan sova var som helst och använda mattes mysiga kläder som täcke.

Nytt sele
2009-09-27 / 13:32:03 / Övrigt

När vi var i Ängby igår, passade vi på att gå in på en Zoobutik som låg där. Den var jättebra! Köpte ett sele, passade mig perfekt. Eftersom jag drar så mycket när jag är ute (he he he) så är det mycket skönare för mig att ha sele än ett halsband som skaver.


Vad säger ni? Modell nästa eller?

Kramkalas
2009-09-27 / 13:25:30 / Övrigt


Kramkalas med Elmer på morgonkvisten, DET är riktigt mys!


Russkiy Toy träffen!
2009-09-27 / 13:21:38 / Övrigt

Vi hade det jättekul på träffen! Det var 5 brudar och så jag, kan det bli bättre?

Här sitter jag och suktar efter alla mumsiga rumpor jag inte får gå och runt och lukta i.

Den sura bitchen (minns inte vad hon hette) och Puma.


Gruppfotodags! D v s godisdags!

Köttbullesök. Kan ni hitta mig bland röran?

Och så hemgång, mot Ängbyplan.


Hemma hos Humlan
2009-09-27 / 10:08:59 / Övrigt

Hejsan! Vi hade jätteroligt igår! Berättar allt när jag kommer hem, är hos min kompis Elmer just nu.

Dags att börja tänka på refrängen..
2009-09-25 / 22:32:23 / Övrigt

..har en lång och ROLIG dag framför mig!

Nu ska jag krypa ner i en nybäddad säng och mysa mellan mattes ben.


Extreme makeover
2009-09-25 / 21:39:51 / Övrigt

Och så började det...

De tvingade in mig i duschen för att bada mig. Usch, säger jag bara! Jag hatar vatten! Försökte ge ifrån mig ynkliga läten och se lite extra ledsen ut, men ingenting hjälpte, de där damerna är listiga minsann.

Sen var det dags att gnugga in mig med stinkande shampoo. Ja, bilden säger väl allt? Jag hatade det!

Sen var det dags att torkas. Det var faktiskt helt okej, lite småmysigt.

Och så tandborstning. Kan väl inte precis säga att jag gillar det, men det går att genomlida. För hey, brudar gillar väl karlar med bra andedräkt?

Men gissa om jag blev glad när det hela var över!


Laddar upp inför den stora dagen
2009-09-25 / 17:35:43 / Övrigt

Fy tusan vad kallt det är på morgnarna. Tjatar på matte att hon ska fixa munktröja till mig, hon är så himla lat när det gäller att åka iväg. Men ikväll ska vi torka blodpudding, så hon är förlåten!

Idag har jag varit med matte på Haga hundcenter. Vi gick och lekte i rasthagen ett tag med Nemo (Jack Russel), Cassie (Schäfer) och Celbe (Labrador). Har även lekt massa med chefens hundar, men fick en snyting av hennes hane, Keli (Kelpie). Fick även träffa min livs första Bedlington Terrier! Fast hon var en liten bitch, men hon älskade tydligen matte.
Nu ska jag vila upp mig inför den stora morgondagen! Ska göra mig fin inför imorgon (kan ju finnas fina tjejer man måste imponera på!), ska bada och borsta tänderna.

Här ser man ju aningen bortkommen ut?

Hund vs. igelkott
2009-09-24 / 21:07:17 / Övrigt

Har precis varit ute på promenad och fick syn på en konstig grej i gräset som rörde sig, den var runt och hade taggar och såg allmänt konstig ut. Gick fram och skällde ut den (såklart). Sen när jag kom in googlade jag det konstiga fenomenet genast och tja, man kan ju säga att det var nog tur att jag inte gick till attack. Även om man var bra sugen.

Åh, stackars vovve! En vovve som jag gissar på är en Bullterrier av att dömma huvudformen.


Russkiy Toy träff
2009-09-24 / 19:44:42 / Övrigt

På lördag ska jag på Russkiy Toy träff i Jugarnskogen kl 11. Kennel Ooo anordnar träffen. För mer info gå in på http://www.oooriginal.com/. Det ska bli jättekul! Har ju aldrig träffat några ryssar förutom mamma och syskonen.

Bild lånad från http://www.naturalchoice.se/

Kärt barn har många namn
2009-09-24 / 19:33:36 / Övrigt


Elmer: Elemer, Humlan, Humhum, Herris, Lillen, Nusse, Herr Hane, Penispojken, Herr Pingis, Herr Pingvin, Mulis, Nallis, Herr Magiker, Kossisis, Krokis, Gullis, Lillis, Razgull och Pippis.  

Charlie: Challe, Råttan, Bebis och Dumbo.

Hum, vem leder?


En trist dag på dagiset
2009-09-22 / 18:46:55 / Övrigt

Ja, eller trist kanske det inte var. Men hade ingen att leka med, så jo, det var nog rätt trist ändå.
 
Matte med Örnie (Sennenhund) och Saga (Leonberger/Golden)

Matte med Luke (Chihuahua)

Matte och Agar (Dobberman)


"Husses" fotbollsmatch
2009-09-22 / 18:38:58 / Övrigt


Var och tittade på "husses" fotbollsmatch. Ja, alltså mattes pojkvän. Det var lite jobbigt fick ju inte vara med att springa och jaga bollen! Dessutom var det svinkallt! Man känner verkligen att hösten kommit nu. Matte måste verkligen köpa en munktröja till mig nu!

Söndag 20/9, Stockholms hunddag
2009-09-22 / 18:28:14 / Övrigt


En söt liten papillon/chihuahua (har fortfarande inte kommit på vad det är) från Hundstallet.

Två stycken Bergamascosar, det var en massa raspresentationer så fick träffa massa roliga hundar!

En Italiensk vinthund, som förövrigt föll matte helt i smaken. Hon vill nämligen ha en sån liten skit. Ja, jag vet hon är knäpp, hon vill ha precis alla hundraser.

Jag och en fotograf (yey!) och två roliga Pomeranians i bakgrunden.

Så blev det dags för tävlingen, (Stockholms charmigaste hund) inne i ringen är en galet stor Irländsk varghund. Undrar hur många Charlisar det går på honom.

Jag inne i ringen. Matte blir lite småsur på mig för att jag inte ville visa upp min charmiga sida när jag väl var inne i ringen. Men när jag fick syn på alla människor som stod och tittade blev jag genast blyg.
Som ni kanske gissade så gick jag inte vidare bland de tio sista. Men alla vet väl att jag är världens charmigaste och sötaste ändå?


Fredag 19/9
2009-09-22 / 18:02:03 /


På dagiset och spanar in alla snygga tjejer.

Sen blev det raka vägen hem till Elmer för lite pusskalas.

Elmer caught in action!

Somnade gott på Elmer goa rygg.

Myyyystime!

En trött Charlie tvingas vara med på bild, inte snällt hörru, inte snällt!



Hos Elmer
2009-09-19 / 15:08:48 / Övrigt

Nu är jag hos min kompis Elmer. Imorgon ska jag till Stockholms hunddag i Kungsan och tävla om titeln som Stockholms charmigaste hund, vad tror ni?

En bild från när vi var och fikade för några helger sen, eller tja fikade och fikade, allt jag fick var vatten.

Första mötet
2009-09-19 / 13:47:54 /


En bild från första mötet med min kompis Elmer. Ett historiskt ögonblick!

Blev ingen tv-debut för mig
2009-09-17 / 20:11:18 / Övrigt

Var aldrig med på Rapport ikväll. Däremot var chefen Katrin med och hennes Zorba (som förövrigt är en sur Schäfer-kärring som inte tycker om valpar).
Imorgon ska jag med till dagiset igen, sen efter det ska jag åka vidare till min kompis Elmer och leka.

Påminner VÄLDIGT mycket om mig
2009-09-17 / 17:44:26 / Övrigt

En ryss som tigger

Låter precis som jag brukar göra, dock är detta en flicka.


Stockholms hunddag den 20e!
2009-09-17 / 16:58:51 / Övrigt

Gissa vem som ska till Kungsträdgården på söndag för att vara med och tävla i Stockholms charmigaste hund? Jaaaaag, klart man tar hem priset!

Lär nog finnas en hel del söta tjejer bland hundgänget, eller vad tror ni?

Läs om programmet här: http://blogg.aftonbladet.se/dognews/2009/09/stockholms-hunddag-20-september-kl-11-16-00-1 och här för närmare information: http://www.stokk.skk.se/2009/Prog-Kungstrgarden09.pdf


Hamnar kanske i rutan ikväll!
2009-09-17 / 11:19:35 / Övrigt

Glömde berätta! Igår när jag var på dagiset var det en filmkille från SVT där och filmade oss, och bland annat jag och matte hamnade framför kameran. Så var beredda på att se alla favorit Charlie i Rapport ikväll!

En dag på Haga hundcenter
2009-09-16 / 19:46:07 /

Idag har jag varit med matte på Haga hundcenter. Fann direkt en kompis, han är lite klumpig, men jag gillar honom. Han är en 4 månaders gammal Cocker Spaniel och heter Onni. Dagen har varit okej, fastän att matte knappt tog sig tid med mig och jag inte fick träna specialsök som hon hade lovat. Chefen har en väldigt söt shäfertjej som heter Chica. Men hon ville visst inte ha några rysska shäfer terriers, undrar varför? Men kort sagt, det har väl inte gått någon nöd på mig idag. Fick leka av mig massor, nu ligger jag och slappar med matte.

Konstiga spegelbilder
2009-09-16 / 19:38:55 /


Det tog ett tag för mig att komma på att spegelbilden bara vad jag och ingen annan hund. Innan dess såg jag nog lite dum ut när jag undersökte figuren, ungefär som den här knäppa valpen.

Matte är hemma!
2009-09-15 / 18:56:08 / Övrigt

Äntligen har matte kommit hem! Hon har varit borta i evigheter. Hon har APU på Haga hundcenter och psykatri. Hon har lovat att jag ska få följa med henne imorgon och prova på specialsök, vet inte riktigt vad vi ska välja, men det blir nog något sånt som gasläckor eller kantarellisar.

Nu klagar hon på att jag inte vill gosa med henne, hon som har lämnat mig hos mormor så länge! Nu ska hon få igen, hohoho!

Höstkläder
2009-09-13 / 16:14:17 /

Nu när hösten närmar sig börjar det bli dags för lite kläder. Jag tycker redan att det är kallt på morgonen.
Här är lite kläder jag skulle kunna tänka mig i höst. Gillar ju den där lite tuffare stilen.


Allting är från Doggie


Lite om mig
2009-09-13 / 14:38:03 /

Lovar du att vara ärlig? Ja då.
Du heter: Dodde, fast numera Charlie
Beroende av: Matte!
Vem behöver du mest just nu: Leka!
Vad får du oftast komplimanger för? Mina öron
Hur imponerar man på dig? Lukta gott och bjuda på lite godis
Brukar du skratta för dig själv? Nej, men däremot leka för mig själv
Nästa mål i ditt liv: Få så många tjejr som möjligt.
Hur känner du dig nu: Glad, alltid glad
Vad saknar du: Mina kompisar
Rakar du benen: Nej, jag är fin som jag är
När brukar du oftast gå och lägga dig: När som helst i mattes famn
Är du blyg? Nej, för det mesta inte. Förutom på nya ställen.
Är du nöjd med ditt liv: Ohja, lever livet.
Är du bortskämd: Det är jag nog
Vad är det värsta du vet? När jag inte får hälsa på en hund jag ser
Hur gammal är du: Hela 7 månader!
Tycker du om någon just nu: Ja, hihi hemligt
Om fem månader: Är jag 1 år! Då är jag i full gång med att träna agility

Biljard hund
2009-09-12 / 15:14:21 / Övrigt

Äh, det där är väl ingen konst. Hade jag varit lika stor hade jag också kunnat!


En dag i skolan
2009-09-10 / 18:06:08 /

Hej igen!
Idag var jag med matte i skolan igen. Vi plockade äpplen, eller tja, mattarna gjorde det. Vi lekte mest. Sen åkte vi ut till skogen och utfodrade till rådjuren. Det låter knäppt, varför gör man det egentligen? Jag kan ju ta de, istället för vilda djur!
Och vet ni vad jag såg idag? En hund som faktiskt var mindre än mig! Visserligen var det en flicka (chihuahua), men ändå!
Matte försökte träna agility med mig idag, men jag orkade inte. All min koncentration gick åt Ella (en Amstaff), hon är rätt kul, den där Ella.


Jag och Ella. Visst passar vi bra ihop?
Jag, på rymmen på väg till Ella som vanligt.

Här är jag nog aningen sur på matte för att hon inte låter mig leka.

Kolla! Visst var jag duktig? Plockade alla äpplen heeelt själv, okej kanske inte då.

Ute i skogen på väg att mata rådjuren.

Är helt slut efter den här dagen. Orkar inte göra någonting. Inte ens gå till dörren när gammel-matte kommer tillbaks. Då är man rejält trött ska jag säga!


Efterlyses (igen): Snygg Golden-flicka som löper!
2009-09-09 / 17:00:30 / Övrigt


Träffade en snygg Golden ute som löpte, missade att fråga vad hon hette. Så jag lägger mig här vid dörren och inväntar att matte ska ta ut mig igen.

En tjock fralla
2009-09-09 / 16:23:47 /

Hmpfh, och en sån här ville matte ha innan hon skaffade mig. Vilket skämt!


En dag ute på äventyr
2009-09-08 / 18:51:53 /

Hej allihopa!
Idag följde jag med matte till skolan. Dagen började med agility träning. Men att springa runt och leka med Dior (en söt Mittelspitz) var mycket roligare.

Här väntar jag förväntansfullt på att det ska bli min tur att träna.

Sen gick vi ut på en promenad med Vilma (en tråkig korthårig Collie), Iris (en helt galet snygg Whippet) och Freja (en Golden som luktar VÄLDIGT gott där bak). När vi kom till en stor åker släpptes vi och fick leka för glatta livet. Har inte haft så kul på riktigt länge. Matte fotade oss, men det går inte att föra över bilderna.

Sen skulle jag in till den TRÅKIGA boxen igen. Och matte hade glömt att stänga ytterdörren (hehe) så jag passade på att smita när hon skulle stänga grinden. Jag spang och sprang och sprang, tills jag kom på att det var läskigt att vara utan matte, då fick jag syn på henne långt borta. Då började hon springa åt ett annat håll och såg jätteskojig ut, så jag sprang efter och lekte. Sen bar hon upp mig och bar in mig till boxen igen, så himla elakt!

 

 


God natt
2009-09-07 / 21:19:08 / Övrigt

God natt allihopa! Matte säger att jag kanske kanske får följa med henne till skolan imorgon. Gissa om jag blev glad!? Hoppas vi ska träna agility då. Man tjänar ihop en massa godis då ju! Dessutom är man lös och kan springa bort och busa med de andra hundarna.


Efterlyses: SNYGG Boxer tjej. Kontakta Charlie i Tibble!
2009-09-07 / 19:49:07 / Övrigt

Hej allihopa! Jag har precis kommit in från en jättehärligt promenad! Först var vi i skogen och sprang omkring, matte sprang och gömde sig hela tiden. Sen gick vi bakom VÄRLDENS snyggaste Boxer-tjej!! Hon luktade så himla gott! Blev helt förtvivlad när hon sedan gick bakom hörnet, tänk om jag aldrig mer får se henne!

När vi kom in igen tvättade matte min mage. Hon klagar på att jag kissar ner mig hela tiden. Men hallå? Har hon inte hört om att man kissar med benet så högt upp så möjligt så tror hundarna att man är en stor hund? Och ifall man råkar bli lite kissig på magen spelar ändå ingen stor roll.

På bilden är jag inlindad i hennes stora mysiga tshirt efter badet.


Hjältedåd
2009-09-07 / 18:30:05 / Övrigt

Idag var jag ute på promenad med matte och gammelmatte, men så helt plötsligt försvinner matte! Så jag ger mig ut i skogen för att rädda matte! Där satt hon bakom en sten och väntade på mig. Jag är en hjälte!


Uttråkad!
2009-09-01 / 19:50:45 / Övrigt

Åh, jag är så uttråkad! Matte är sjuk, så jag har ingen att leka med. Det är inget kul att leka själv ju! Kläder är rätt kul att dra i, i någon minut. Men vad ska jag hitta på härnäst?

Appropå skosnöre, tycker ni inte det är dags att matte städer rummet?


Jag ska nog skriva en bok!
2009-09-01 / 14:44:23 /

Efter den här helgen tror jag att kan omvända vilken hund som helst till det goda!
Mattes pojkväns hund, en Border terrier, han är typ 40 år eller något, Elmer heter han. I alla fall, han hatar alla hundar, tjejer som killar, gamlingar som valpar. När han var liten blev han biten av en Schäfer, sen dess har han varit elak mot alla hundar han träffat. Han har bitit ett stort antal hundar, till och med en häst?! Alla vet väl att man inte har en chans mot en häst?
Vi träffades i alla fall i helgen och gick promenad tillsammans, men vi hälsade aldrig på varandra. På andra promenaden tillsammans gick vi ner till en grusplan och matte släppte lös mig, då blev det banne mig liv i gubben! Vi lekte tillsammans lääänge! Han blev trött fort, men hey, vad ska man förvänta sig från en gubbe? När vi kom hem lekt vi ännu mer. Vi hade jättekul tillsammans! I helgen ska vi nog träffas igen om matte är frisk då.
(Klicka för att göra bilderna större!)


Män i uniform
2009-09-01 / 14:22:54 / Övrigt

Matte tvingade på mig en sjömanskostym, den var rätt obekväm. Men är jag inte rätt snygg i den? Kvinnor gillar ju män i uniform, eller hur?

Restaurangbesök
2009-09-01 / 14:20:02 / Övrigt

I helgen åt jag ute på restaurang med matte och blivande husse. De ville att jag skulle posa för kameran, men jag hade en dålig dag så jag vägrade.

Haha, så går det när man tvingar mig till något jag inte vill!

Trötter idag
2009-09-01 / 13:07:33 /

Åh, jag är helt slut idag. Fattar inte varför. Matte är också seg idag, det kanske smittar av sig? Nu ska jag ta ännu en nap. Sweet dreams!
Så länge bjuder jag på en bild på mig och min kompis Ceaser, han är helt galen (tror han är kär i mig).


Vila i frid, Nikko!
2009-09-01 / 13:04:34 / Övrigt

Jag är lite ledsen idag. Min bästa kompis Nikko är död. Han höll på att klia sig hela tiden och han kunde inte sluta. Fina Nikko, han var så ung. Vila i frid, bästa Nikko!

Halsbands jakt
2009-09-01 / 13:00:41 /

Håller på att leta efter ett nytt halsband. Har fortfarande på mig det som jag fick av uppfödaren, det har massa blå stjärnor på sig. Det är ju fint och så, men det påminner så mycket om mamma så jag vill inte ha på mig det. Men jisses vad halsband är dyrt. Hittade ett jätteballt halsband på Arken zoo som jag verkligen ville ha, det kostade över 500 spänn, frågan är om det är värt det? Jag vill ju se tuff ut...


671 kronor på Grand-prix. Hmmm


RSS 2.0