En dag på gammelmattes jobb
2009-12-28 / 19:27:04 / Övrigt

Idag på morgonen begav vi oss iväg till Flashdance hundcenter, där gammelmatte jobbar. Fick träffa Ceasar, min gamla kompis. Och även en liten ettrig tös vid namn Molly, hon är en York/Llasa , med ett enooormt underbett. Hon tog kommando över mig direkt. Minsta lilla jag gjorde blev hon jättesur över! En riktig liten bitch! Fick inte ens jucka lite smått på henne.

Jag och Ceasar kilade ut till rasthagen och lekte lite. Fast det slutade med att jag stod vid grinden och frös och klagade på matte att jag ville in.

Sen frammåt eftermiddagen gick jag och matte till Veddesta Zoo och köpte en ny polotröja till mig att ha under täcket. Mycket behövligt! Har ni hört att det ska bli 16 -grader på nyår. Det borde inte vara lagligt!

Dambesök
2009-12-28 / 19:21:21 / Övrigt

För ett par dagar sedan. Efter en lång promenad i skogen mötte vi Alissa med matte. Hon undrade om Alissa kunde få vara hos oss ett par timmar. Det hela slutade med att damen sov över hos oss. Kan det vara min charm måntro?

Alissa är verkligen en helgo tjej från topp till tå. Hon är precis lika busig och glad som jag, och lika myyyysig.

Den där blicken...

Bråk om pinne. Det hela slutade med att vi råkade bryta av den så att vi fick en varsin. Alla nöjda.

Ett riktigt litet charmtroll!

Min första jul
2009-12-26 / 20:53:43 / Övrigt

Det var ju julafton för några dagar sen. Det var en mycket spännande dag!

Dagen innan måste man genomgå något fruktansvärt. Nämligen det årliga julbadet. Uuuuusch!

Sen på julafton morgonen var det dags att öppna morgonpaketet. Mitt paket var från Elmer. Matte fick hjälpa mig lite med den jobbiga tejpen.

Till sist fick jag fram den, och det var en aaaaanka! Som piper! Min älskade pipanka hade ju gått sönder, nu har jag en ny. Mycket finare och låter mer! :)

Sen vid 10 gick vi på långpromenad i skogen i 2 och en halvtimma. Puh!

Sen skulle matte försöka övertyga mig om att hästar är snälla fast än att de är stora. Fast jag märkte faktiskt att hon också var lite rädd.

Wohoo! Julmat! Fick prinskorv och skinka ovanpå mitt tråkiga torrfoder.

3 sekunder senare... All gone!

Sen åkte matte till husse utan mig. Elmer fick en stooooooor tjurmuskel.

Min första snö!
2009-12-21 / 18:57:51 / Övrigt


Som ni alla säkert redan vet så kom det snö förra veckan. Och det har hållt i sig sen dess. Första dagarna var ett äventyr. Var ute länge med Elmer och hoppade runt i snöhögar och åt snö. Men sedan märkte jag något, det blev alldeles kallt om tassarna och det som var så vitt och fint, det var ju blött!
Det vita, fluffiga kom att bli en mardröm på promenaderna. Det fastnar i skägget och jag måste ha den där jobbiga jackan för mamma.
Elmer tycker snön är helt okej, han har ju varit med om den så många år nu. Det är alldagligt för honom nu.
Mamma tvingade ut mig en hel timma idag i skogen där ingen hade plogat! Det var ju hemskt, jag gjorde mitt bästa med att gå i mattes fotspår för att inte blöta ner mig allt för mycket.

Julgranen är nu uppe, det var väldigt spännande till en början. Matte såg till att hänga alla plastkulor längst ner så att jag kunde kika lite på de, utan att försöka komma åt de högre upp (som antagligen är mycket roligare!). Men jag och granen kommer mycket bra överens nu. I början fick den lite väl mycket uppmärksamhet tyckte jag, när de klädde den och så, men nu har det ju lugnat ner sig. Mannen är tillbaka i huset!

Min bror Hugo
2009-12-13 / 19:38:04 / Övrigt

Matte fick nöjet att träffa mitt kullsyskon Hugo på mässan igår. Enligt matte var han mycket mindre än mig (jag är en stooooor Russkiy Toy förstår ni).


Visst är min brorsa fiiiin? Åååååh! :)

"Mina" köp idag
2009-12-13 / 19:34:32 / Övrigt

Matte var på Stora Stockholm idag igen på Älvjömässan. Hon köpte lite trevliga grejer till mig.
En neongrön spårlina
Koncentrat från fågel (till viltspårning)
En bowtie, alltså fluga. Den ska jag ha på julafton
Torkad oxlunga. MUMS!
En "pyramid" från Nina Ottosson, i love it!

Lilla jag i flugan. Matte lyckades ta ett kort på mig..

..sen var den inte lika rolig längre.

Yes, jag fick av den! Här visar jag mitt misstycke genom att naffsa på den fina flugan.

Sen var det dags för pyramiden. Min vän Elmer har en sån och jag tycker den är jättekul. Matte köpt den mindre varianten till mig. Så kul! Man bara snurrar lite på den och puttar lite så flyger det ut levergodis! Vilken grej va?!


RSS 2.0