Gotland!
2011-06-30 / 06:06:57 / Övrigt

Nu åker vi ner till Gotland för en fullspäckad tävlingshelg, ska bli så kul! Kommer bo tillsammans med BC Jim, Sheltie-valp Blåndie, Sheltie-tik + två katter (!!!).

Apropå katter så har vi precis försvårat skvallerträningen lite med just katter som vi möter, kuul! Igelkottar är däremot svårare att slita blicken ifrån.

Hur som så kommer det bli mycket intressant att bo med 2 katter... för att inte tala om valpen, vet inte riktigt vad jag tycker om henne.. hm.

Nu ska vi springa vidare till bussen och åka till jakan där vi blir upplockade - lyx!

Hörs igen på måndag!

Fullspäckad dag!
2011-06-29 / 23:15:44 / Övrigt

Vid 12 idag åkte jag och matte in till stan för att möta upp My S och Elin, så gick vi och käkade på Victoria, namnamnam fick smaka lite sallad av matte. Sedan gick runt lite i affärer och så var vi tvungna att åka hem för att hämta pengar inför nästa aktivitet: middag med Helen. Så det var bara hem och vända. Tog en promenad upp till centrum, heeeelt slut och så mötte vi upp Helen med Selma och valp-Jeff. Myyys.

Så här kan det se ut när man heter Charlie och är en apa

Ursäkta det osammanhängande inlägget men nu måste vi fortsätta packa, för tiiidigt imorgon bitti åker vi iväg till Gotland, woop woop!

Slalomsäkerhet
2011-06-28 / 21:58:36 / Agility

Vid 1 idag åkte jag och matte in till stan och käkade för att sedan åka vidare till Botkyrka BK där vi skulle träffa My och Isabelle för ett rejält träningspass innan Visby.
Börjae med några kombinationer som jag hade svårigheter med på tävlingen. Sedan blev det många sessioner för att öka slalomsäkerheten och oj - det börjar bli riktigt snyggt! Skönt att slippa oroa oss för det på tävlingar i alla fall!


En dräktig Alissa
2011-06-27 / 22:00:19 / Övrigt

Träffade på min kära kompis ute på promenad, tibetanska spanieln Alissa som blev parad för en månad sen och visst hade hon blivit tjock den damen! Ska bli ytterst spännande att få se utvecklingen.

Alissa för ca ett år sedan när hon övernattade hos oss. Här var hon runt året. Hon har en fantastisk personlighet, och är gaalen precis som mig!

Uppladdning och avkoppling
2011-06-27 / 19:14:50 / Övrigt

Nu är vi hemma igen efter en härlig cykeltur i det fina vädret!
Är helt slut, och vill helst av allt bara sova. Snart blir det ett kort torrhandlingpass och sen ska jag hjälpa matte att packa till Visby (dvs lägga mig i resväskan och titta på).
Imorgon ska vi till Botkyrka BK och finputsa lite inför Visby med My&Jim och Isabelle&Ben. Förhoppningsvis har My med sig sin valp (Sheltie) som vi kommer bo med tillsammans på Gotland.


Måste passa på att vila nu innan nästa aktivitet sätts igång

Låt mig sooova!
2011-06-26 / 23:57:51 / Övrigt

Jag är heeeeeeelt slut efter idag. Och nu ska väl matte dra ut mig på en sista nattrunda också...suuuuuuuuuuck


DPAC-regionsfinal
2011-06-26 / 20:55:17 / Agility

Vill börja inlägget med att säga: grattis till alla fina som gick vidare till den stora finalen i Göteborg, ni är bäst!

Efter att vi irrade runt ett tag i Kista kom vi äntligen fram till Stockholmsavdelningen. Första loppet var agility och jag var första starten. Det spöregnade och jag var något sur på matte...när vi väl skulle köra glömde jag helt bort regnet och gick bra (seg vid balanshindret), sen kom vi till slalomet och jag fick för mig att hoppa ur sista porten (!?) och fick 5 fel. Helt ok lopp!

Sen var det hopploppet där matte var tvungen att lägga in massa byten varav jag blev förvirrad och tog ett hopphinder åt fel håll...disk, fortsatte ändå och resten av loppet gick bra, fast 5 fel på slalom i övrigt (som vanligt!).

Filmer kommer förhoppningsvis senare! Håll ut

Här laddar jag upp inför en (smyg)attack


Öppenklass
2011-06-25 / 23:19:54 / Agility

Matte är bäst (och sämst): hon lyckades missa att utöver DPAC-regionfinalen imorgon fanns det även en öppen klass! Men med sin utmärkta övertalningsförmåga (eller..?) lyckades hon få efteranmäla sig!
Så nu ser ni mig tävla imorgon i öppen agilityklass och hoppklass på stockholmsavdelningen! Wohoo! NU KÖR VIII!! Perfekt inför Visby ju!

Foto: Isabelle Almqvist

Botkyrka BK
2011-06-21 / 19:44:30 / Agility

Idag har jag och matte varit på Botkyrka BK och tränat lite agility och lite freestyle vid sidan om också. Fick en massa bra tips av Isabelle Almqvist och vid några tillfällen ser faktiskt mitt slalom riktigt snygg ut! Slalomet är vårt stora problem, då det saktar ner oss otroligt. Men vi kämpar på! Fick även lite handligövningar av henne, awesome!
På väg hem käkade vi donken och så träffade vi Helen Wibom med valpkräket Jeff på tåget hem, mysigt!

Foto: Therese Hübner


Stolt avelsgrupp BIS2!
2011-06-20 / 13:59:59 / Övrigt

Följde med mina fina släktingar till Avesta igår som moralt stöd.
Mitt stöd gjorde nog mycket gott för de kammade hem storvinster såsom att avelsgruppen blev BIS2 och Foxy blev andra bästa hane med reservcert!



Valpen Imidhz med min mamma Zanni


Tävlingskalender/Avesta
2011-06-17 / 23:46:54 / Agility

Behöver ju ständigt uppdatera tävlingskalendern då matte anmäler mig till nya hela tiden!

1 juli - Off. Ag1, Ho1, Visby
2 juli - Off. Ag1, Ho1, Visby
3 juli - Off. Ag1, Ho1, Visby
23 juli - Inoff. ÖpAg, ÖpHo A, ÖpHo B, Österåkers BK
5 augusti - U-SM
6 augusti - Inoff. Fs1, Ho1, U-SM
7 augusti - Inoff. Ag1, U-SM
13 augusti - Off. Ag1, Ho1 Märsta-Sigtuna BK
20 augusti - Off. Ag1, Ho1, Södertälje BK
4 September - Off. Ag1, Ho1, Haninge BK

På söndag ska matte till Avesta med min uppfödare. Hon ska hälsa på Cooper (min halvbror från H-kullen), som för tillfället har en kull (Mini monstrets kennel) som matte är lite nyfiken på.
Hon passar såklart även på att hälsa på alla andra stoltare! På söndag ska nämligen hela H-kullen ställas och vi hoppas på finfina resultat!


Stolt Hidden Fire of Olympus (Cooper)

Mini Monstrets Atreyu

Mini Monstrets Artax

Jag och bästa Foxen!
2011-06-13 / 12:11:53 / Övrigt

Matte har precis badat mig och innan det var vi ute på långpromenad med klövjeväskan, skönt att få saker gjort ibland. Snart ska vi ut och sola också, matte och jag, så fort solen kommit till balkongen. Kanske jag till och med kan passa på att skälla ut grannens katter.

Lite bilder på mig och Foxy från helgen. Bästa, finaste Foxy!





Visst är han snygg?!


En resumé av veckan som gått
2011-06-13 / 10:02:22 / Freestyle

Måndag: Matte kom hem från England, jag och Elmer mötte henne på Arlanda. Jag var väldigt låg och skrek när hon tog i mig. Matte blev väldigt orolig.

Tisdag: Kände mig mycket bättre, och bestämde mig för att tävla och se om tillståndet förändrades något.
Första grenen var lydnad:

Platsliggning: 0 Kommentar: Lämna platsen
Tandvisning: 10
Linförighet: 6 Kommentar: Lite kort koppel, lite okoncentrerad, mycket hjälp
Läggande u gång: 5 Kommentar: Inte så bra framföring, mycket hjälp
Inkallning: 7 Kommentar: Lägger sig ner
Ställande u gång: 0 Kommentar: Inte bra framföring, sätter sig, för många kommandon
Apportering: 0 Kommentar: Vill inte
Hopp över hinder: 9,5 Kommentar: Avslutningen
Helhetsintryck: 7 Kommentrar: Inte riktigt färdig
Summa: 91

Räckte till en 10:e placering

Som ni ser så gick det inte så bra, gick mest ut på att ploja lite och ha chansen att ta hem skolmästar-titeln. Lydnad är ingenting för oss, varken för mig eller matte. Och vi har aldrig tränat det seriöst. Men nu har vi i alla fall provat på hur det var!


Foto: Paulina Widahl

Andra grenen var freestyle. Hittade godis på plan och fick begära omstart, vilket vi gjorde. Det var väldigt varmt och matte fick kämpa sig igenom programmet med mig.
Vi fick 21,1 poäng och hamnade på en 4:e plats.
Snittpoänget låg på 7,03 så det tackar vi för ändå!


Foto: Paulina Widahl

Den tredje och sista grenen var agility och det var ett hopplopp. Fick 5 fel på slalomet. Det dumma dumma slalomet, som vi kämpar!
Fick en del tidsfel också, just på grund av att vi fick kämpa så mycket vid slalomet. Tror att det slutade på ca 15-20 fel (inräknat tidsfel alltså).
Det räckte till en 4:e plats av ca 13 deltagande, supernöjd!


Foto: Paulina Widahl

Så var det ju även en skolmästerskaps-titel, hamnade på en 3:e plats där!

Onsdag: Hemma med matte och myste i sängen

Torsdag: Städdag

Fredag: Säby-3orna tog studenten

Lördag: DPAC-kval på Tyresö BK

Först var det agilityloppet, gick super med 5 fel på slalomet bara och sen var ett hopphinder som var riktat ner mot en liten bäck och vips så var jag borta och badade! Första gången jag badar frivilligt så gör jag det inne på tävlingsplan?!
Fick därmed disk och kunde inte bli kvalad, jättesynd. Hopploppet gick SUPER!!!! Nollade loppet för första gången, och matte var så stooolt över mig. Trodde jag skulle bli ihjälkramad haha! Vi hamnade hur som helst på en 3:e plats!


Foto: Paulina Widahl

Med oss hem kom Foxy, min älskade halvbror! Världens underbaraste är han!
Matte satte igång klickerträningen med honom nästan så fort vi kom hem och började på lite basgrejer såsom handtarget och kontakt.

Söndag: Tyresö BK med Foxy

Åkte ut till TBK på förmiddagen för att starta Foxy i agilityn och vilken hund! Snappar upp allt direkt! Tunneln var efter några gånger inga problem alls, inte heller hopphindrerna. Matte körde även med oss båda och då var inte heller a-hindret eller balans-hindret några problem! Nu har matte gett Foxys matte lite hemläxa att hon ska shapa honom lite när hon har tid över! :) Tror han kommer få in klickerbeteéndet utan problem!
Sedan kom hans matte och hämtade honom, och så åkte vi hemmåt! Roligt med rysskompisar.


Ett kärt återseende
2011-06-01 / 16:13:59 / Övrigt

Idag har varit en rolig dag, för en gångs skull UTAN träning! Har träffat Alissa (en tibetansk spaniel), en kär vän till mig. Har kännt henne sen jag var ca 7 månader. Vi lekte massa hon och jag idag, sååå roligt!
När jag kom hem la jag mig ute på balkongen och solade, vilket väder!

Mindre roligt idag har varit att matte har hållt på och packa inför England, hon åker ikväll och är borta en vecka. Ska bli riktigt jobbigt, men det positiva är att gammelmatte ska passa Elmer (Border terrier). Ska bli grymt kul att hålla på och reta honom i en hel vecka!


Bästa matte! <3


RSS 2.0